FAQs Întrebări Frecvente Plantex® 

Faceţi click pe întrebare pentru a citi mai multe

Întrebări Frecvente cu privire la materiale DuPont de combatere a buruienilor

Întrebări Frecvente DuPont™ GroundGrid®

 
 
Întrebări Frecvente cu privire la materiale DuPont de combatere a buruienilor

Ce sunt materialele DuPont de combatere a buruienilor?

 • Materialele DuPont de combatere a buruienilor sunt materiale neţesute, concepute ştiinţific şi produse printr-un proces patentat unic în care filamente continue de propilenă sunt filate într-o pânză multidirecţională legată în mod termic şi mecanic. Procesul generează un produs uniform cu durabilitate şi rezistenţă superioare şi excelente proprietăţi de permeabilitate pentru aer şi apă.

Care sunt beneficiile utilizării materialelor DuPont de combatere a buruienilor?

 • Excelente proprietăţi de permeabilitate a apei, aerului şi a substanţelor nutritive, ajutând în acelaşi timp la prevenirea apariţiei buruienilor prin material. Acest lucru contribuie la promovarea unui mediu al solului care generează o creştere mai sănătoasă a plantelor, oferind în acelaşi timp un model de întreţinere redus pentru combaterea buruienilor. Calităţile superioare ale materialelor DuPont de combatere a buruienilor pentru rezistenţă şi durabilitate asigură performanţă şi satisfacţie pe termen lung.

Materialele DuPont combat toate buruienilor?

 • Materialele DuPont de combatere a buruienilor sunt eficiente împotriva majorităţii buruienilor. Numai buruienile perene, dificil de combătut precum pirul şi coada - calului necesită măsuri suplimentare. În cazul pirului, o dublare a straturilor de mulci ar trebui să reducă majoritatea apariţiilor (ex. 10 cm). Pentru coada - calului vă recomandăm fie o mână de calcar împrăştiat în jurul zonei infectate şi apoi o pătură dublă de Plantex® Premium înainte de a o acoperi cu un strat dublu de mulci, sau pur şi simplu puteţi utiliza DuPont™ Plantex® Gold. Mai mult, nu este prevenită germinarea seminţelor buruienilor în orice fel de mulci deasupra materialului.

Pot fi folosite şi erbicide în tandem cu materialul?

 • Da. Utilizarea unui erbicid poate fi o soluţie pentru o performanţă sporită în condiţiile apariţiei unor buruieni greu de combătut sau în cazul buruienilor care au germinat în mulciul de deasupra materialului. Vă rugăm să citiţi cu atenţie şi în întregime instrucţiunile producătorului de erbicid pentru utilizări recomandate şi aprobate.

Cât rezistă Materialele DuPont de combatere a buruienilor?

 • Materialele DuPont de combatere a buruienilor beneficiază de stabilitate cu privire la razele ultraviolete şi, în absenţa luminii solare directe, rezistă fără probleme mulţi ani de zile. Atâta timp cât Plantex® Premium a fost amenajat corespunzător cu o adâncime adecvată a stratului de mulci, acesta va rezista 20 de ani. Dacă este utilizat descoperit, sau fără acoperiş suficient, razele ultraviolete vor reduce în timp rezistenţa materialului. Plantex® Gold este garantat să reziste 25 de ani dacă este acoperit în mod adecvat.

Apa pare a se scurge de pe material. E materialul într-adevăr permeabil?

 • Categoric! Materialul trebuie „umezit" pentru a face faţă tensiunii generate de apă. Odată ce materialul a fost acoperit cu primul strat de mulci, acesta va fi gata să absoarbă şi să permită trecerea apei.

Îmi pot fertiliza plantele prin material?

 • Da. Orice fertilizator lichid sau solubil în apă va trece fără probleme prin material fără a-l afecta în mod negativ.

Ce sunt materialele DuPont de combatere a buruienilor sigure în ceea e priveşte utilizarea în apropierea apei/iazului cu peşti?

 • Da. Materialele DuPont de combatere a buruienilor sunt inerte şi nu vor contamina apa sau dăuna peştilor. Plantex® Pro poate fi folosit pentru a planta coşuri pentru iaz sau acţiona pe post de filtru pentru acvarii..

Materialele DuPont de combatere a buruienilor sunt dăunătoare copiilor sau animalelor de casă?

 • Nu. Materialele DuPont de combatere a buruienilor sunt inerte şi nu vor cauza reacţii adverse copiilor sau animalelor de casă. Asiguraţi-vă, totuşi, că eliminaţi ambalajele produsului, mai ales cele din plastic pentru a preveni sufocarea sau ingerarea acestora de către copii sau animale.

Cu care parte în sus trebuie plasat materialul DuPont de combatere a buruienilor?

 • Cu oricare parte! Plantex® Premium şi Plantex® Gold pot fi plasate cu oricare faţă la sol. Pentru aplicaţiile verticale, spre exemplu prevenirea invaziei buruienilor de pe proprietăţi vecine, trebuie luat în considerare produsul DuPont™ RootBarrier Pro.

Pot plasa materialul DuPont de combatere a buruienilor în jurul paturilor existente?

 • Da, deşi constituie un proces mai dificil decât crearea unui nou pat, materialul DuPont de combatere a buruienilor poate fi decupat în jurul bazei plantelor d-voastră. Reţineţi să păstraţi o suprapunere de 10 cm în momentul în care plasaţi mai multe bucăţi.

Ce suprapunere este necesară între lungimile de material suprapunse?

 • În general, 10 cm sunt suficienţi.

Ce tip de mulci cu plasament superior se recomandă?

 • Se poate utiliza orice tip de mulci organic (lemn) sau anorganic (piatră sau cauciuc). Pentru rezistenţă şi performanţă de durată se recomandă 5 cm de mulci.

Pot utiliza materialul DuPont de combatere a buruienilor fără mulci?

 • DuPont™ Plantex® Gold şi DuPont™ Plantex® CocoMat Pro pot fi utilizate fără a fi acoperite de vreun tip de mulci. Materialul de combatere a buruienilor Plantex® Premium trebuie acoperit pentru a garanta rezistenţa. Gama produsului DuPont™ Plantex® Premium oferă trei tipuri de materiale de combatere a buruienilor: DuPont™ Plantex® Premium, DuPont™ Plantex® Gold, DuPont™ Plantex® CocoMat Pro.

Se poate păşi pe DuPont™ Plantex® Premium?

 • Plantex® Premium este utilizat sub dale în parcurile publice, în zonele pietonale sau amenajate, sub buncăre de golf, suprafeţe de gazon sportiv şi multe alte aplicaţii.
  Cu toate acestea, în cazul drumurilor de acces unde se anticipează mişcarea autovehiculelor vă sugeră un material de greutate superioară destinat acestui tip de sarcină.

 

Întrebări Frecvente DuPont™ GroundGrid®

Pot conduce maşina pe DuPont™ GroundGrid®?

 • Da, în momentul în care celulele grilei au fost umplute, vehiculele pot circula pe grilă.

Aş putea amplasa DuPont™ GroundGrid® pe o pantă?

 • Da, DuPont™ GroundGrid® poate fi utilizat pe pante dar: în cazul în care aveţi de gând să circulaţi cu maşina pe grilă, atunci panta va fi limitată la 5°, în cazul în care nu se prevede trafic auto, puteţi instala produsul pe o pantă de până la 20°

Ce dimensiuni ale produsului se recomandă?

 • În cazul în care utilizaţi o lopată pentru a umple celulele DuPont™ GroundGrid®, acest lucru determină tipul de grilă ce trebuie utilizat.
  # 10-14mm piatră concasată = 55 x 50mm or 55 x 100 mm
  # 20-35mm piatră concasată = 110 x 50mm 110 x 100 mm
  # În cazul utilizării unui gazon sau sămânţă de iarbă, atunci se recomandă grila 55 x 50mm. Grila 110 x 50mm nu trebuie folosită în cazul traficului

Pot utiliza orice tip de pietriş pentru umplerea materialului?

 • Nu, pentru a umple celulele utilizaţi numai pietriş zdrobit şi unghiular. Produsele de tip şindrilă măruntă sau blocuri rotunjite pot fi folosite doar ca supraîncărcătură decorativă peste grilă.