O alternativă testată la pâsla de învelitoare de aerisire multistrat

Substraturile pentru acoperiş sunt adesea expuse la temperaturi ridicate, în special la clădirile cu acoperiş metalic. În timp, acest lucru poate afecta semnificativ rezistenţa lor la apă, ca, de altfel, şi expunerea directă la razele UV în timpul construcţiei. Deoarece ambii factori pot conduce la putregai, mucegai sau ciuperci, este esenţial să se aleagă o soluţie care a dovedit că rezistă eficient la ambele pericole.

Într-un test complet de învechire comandat de DuPont, membranele de aerisire Tyvek® au depăşit pâslele pentru acoperiş, de aerisire, multistrat în ceea ce priveşte ambele aspecte. Programul de testare, realizat de Institutul de Cercetare Tehnică SP din Suedia, a demonstrat că membranele de aerisire DuPont™ Tyvek® pot oferi, totuşi, o protecţie eficientă de etanşare la apă chiar după expunerea la raze UV directe şi la temperaturi ridicate prelungite.

Teste UV

În timpul lucrărilor de construcţie, straturile de egalizate pentru învelitoare sunt expuse frecvent la raze UVB dăunătoare pe perioade îndelungate, atunci când pereţii şi acoperişurile nu sunt acoperite suficient de repede sau dacă se întârzie finalizarea lucrărilor. Această expunere poate reduce semnificativ impermeabilitatea pâslelor pentru învelitori.

Obiectiv: Determinarea performanţei de etanşare la apă a membranelor de aerisire Tyvek® după expunerea directă la razele UV.

Toate substraturile de aerisire pentru acoperiş au fost supuse la raze UV directe, apoi testate pentru a asigura rezistenţa lor continuă la apă conform cu clasa W1.

Rezultate: Tyvek® a demonstrat o durabilitate ridicată şi o rezistenţă semnificativ mai mare la expunerea la raze UV, fără a suferi deteriorări.

Imagini microscopice de pe filmele microporoase de pâslă, de aerisire, multistrat pentru învelitori după învechire

Comparaţie între substraturi testate şi straturile funcţionale

Teste la căldură

Expunerea prelungită la temperaturi ridicate poate afecta etanşeitatea la apă a substraturilor convenţionale, multistrat, pentru învelitori, ceea ce conduce la mucegai, ciuperci şi alte eventuale ameninţări. Învelitorile metalice sunt predispuse mai ales la acumularea de căldură, aşadar este nevoie de atenţie deosebită pentru alegerea soluţiilor potrivite pentru performanţă pe termen lung.

Obiectiv: Determinarea performanţei de etanşare la apă a membranelor de aerisire Tyvek® după expunerea la căldură (90°C).

Toate substraturile pentru acoperiş au fost expuse la o căldură de 90°C (peste cerinţa CE de 70°C) şi au fost apoi testate pentru a asigura rezistenţa lor continuă la apă conform cu clasa W1.

Rezultate: Din nou, Tyvek® a demonstrat o durabilitate ridicată şi o rezistenţă semnificativ superioară la temperaturi de 90°C.

În Tyvek®, DuPont a creat produse care pot suporta niveluri ridicate de raze UV şi expunerea la căldură, fără a-şi pierde capacitatea de protecţie. Aceasta înseamnă că alegerea produselor Tyvek® optimizează nu numai eficienţa energetică în toate tipurile de clădiri, ci oferă, de asemenea, o durabilitate testată şi protecţie pe termen lung.

 

 

 

 

 

 


Strat funcţional de înaltă calitate

Secretul membranelor de aerisire Tyvek® constă în structura lor unică. Stratul funcţional extrem de durabil este de şase până la opt ori mai gros decât majoritatea pâslelor multistrat pentru acoperiş şi este format din polietilenă (PE) termostabilizată pentru o performanţă fiabilă, pe termen lung şi pentru rezistenţă la căldură/razele UV, un aspect pe care alte produse concurente nu îl pot garanta întotdeauna.