Evoluţia Tyvek® este o căutare continuă a excelenţei

DuPont-Tyvek-Evolution

Evoluţia Tyvek® a menţinut membranele de aerisire DuPont™ Tyvek® în primul planul procesului de inovaţie a materialelor de construcţii timp de mai mult de jumătate de secol. De la invenţia Tyvek® în 1955 până la misiunea actuală ce are ca obiect clădirile cu energie neto zero, continuăm să dezvoltăm soluţii noi bazate pe ştiinţă, care susţin construcţiile durabile în toată lumea.

Axa timpului evoluţiei Tyvek®

1955: Descoperirea fibrei neţesute Tyvek®

1967: DuPont deschide prima sa linie de producţie în Virginia, S.U.A. Noile aplicaţii revoluţionare includ ambalaje medicale şi îmbrăcăminte de protecţie.

1988: DuPont deschide a doua linie de producţie Tyvek® în Luxembourg. Fabrica este certificată conform normei ISO 14001 în 2004 şi ISO 9001 în 2008.

1990: Tyvek® lansează o categorie nouă în domeniul construcţiilor: substratul permeabil, o alternativă uşor de folosit la pâslă, oferind o izolaţie superioară a clădirii fără a mări grosimea materialului de izolaţie.

Evoluţia Tyvek® se accelerează

2005: Tyvek® este primul producător care obţine marcajul CE pentru întreaga sa gamă de produse. Se dezvoltă peste 25 de produse pentru a veni în întâmpinarea normelor din construcţii ale anumitor ţări.

2006: Pentru a respecta normele mai stricte privind eficienţa energetică a construcţiilor, Tyvek® lansează o nouă generaţie de substraturi metalizate şi straturi AVCL (Tyvek® Reflex, Tyvek® Enercor® Roof & AirGuard® Reflective). Tehnologia lor combină capacitatea ridicată de difuzie a umidităţii şi reflexia ridicată a suprafeţei într-un singur produs.

2008: Tyvek® UV Facade vine în întâmpinarea noilor tendinţe pentru faţadele ventilate. Produsul oferă o rezistenţă testată pe termen lung pentru sistemele de acoperiri de impermeabilizare deschise.

2009: În căutarea etanşeităţii optime, DuPont lansează o gamă de benzi complexe Tyvek® care contribuie la reducerea pierderii necontrolate de aer prin învelitorile clădirilor. Accesoriile originale Tyvek® asigură compatibilitatea cu substraturile Tyvek® şi cu straturile AVCL AirGuard® şi contribuie la garantarea durabilităţii şi a performanţei pe termen lung.

2012: Siguranţa a fost întotdeauna o valoare fundamentală la DuPont şi, odată cu membranele de aerisire ignifuge Tyvek® FireCurb™, compania duce protecţia la un nivel complet nou. Noua realizare utilizează tehnologia brevetată pentru a adăuga o ignifugare eficientă la lunga listă de avantaje ale Tyvek®. Când se aprind, membranele de aerisire Tyvek® FireCurb™ sting singure flacăra în loc să răspândească focul. Învelişul ignifug fără halogeni limitează considerabil formarea picăturilor şi reduce fumul, având doar un impact limitat asupra performanţei testate Tyvek®.

Tehnologia brevetată Tyvek® FireCurb™ permite o clasificare în clasa de reacţie la foc până la clasa euro B, atât pentru aplicaţiile suspendate, cât şi pentru montarea pe vată minerală, fapt pe care majoritatea membranelor de aerisire, multistrat obişnuite nu îl pot garanta.

Se lansează, de asemenea, un al doilea produs nou, AirGuard Smart®. Conceput să completeze straturi AVCL DuPont™ AirGuard®, stratul ermetic de control al vaporilor se adaptează în funcţie de schimbarea nivelurilor de umiditate şi protejează structurile împotriva riscurilor de condens în timpul fazei de uscare.

La DuPont, ne dedicăm să dezvoltăm şi să prezentăm continuu noi soluţii bazate pe ştiinţă, care susţin creşterea durabilă şi respectă noile norme din domeniul construcţiilor şi regulamentele europene privind eficienţa energetică a clădirilor.

Succesul Tyvek® rezultă dintr-un proces unic de fabricaţie ce utilizează tehnologia de termosudare instantanee şi dintr-o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa substraturilor a unei companii renumite pentru pionieratul, inovaţia şi angajamentul pentru calitate şi practica etică.