Etanşeitate internă

Etanşeitate internă şi izolaţie termică eficiente

Potrivit noii directive europene privind performanţa energetică a clădirilor, clădirile trebuie să fie mai eficiente din punct de vedere energetic ca până acum. Obiectivul constă în crearea unor structuri ermetice, fără condens, care să combine eficienţa termică şi confortul.

De ce este etanşeitatea atât de importantă?

Deşi pierderea de căldură prin convecţie nu este evidenţiată, de obicei, în calculele standard ale valorilor U, aceasta reprezintă, totuşi, o cauză importantă a pierderii de căldură şi a emisiilor de carbon. Aşadar, prin limitarea scurgerilor de căldură/aer condiţionat din clădiri, puteţi reduce semnificativ costurile şi consumul de energie.

Scurgerile necontrolate de aer se produc prin spaţiile dintre şi din jurul straturilor de izolaţie şi prin fisurile foarte fine din căptuşelile de gips-carton. Acestea se produc invariabil în timpul procesului de uscare a clădirii, dar sunt cauzate, de asemenea, de maturarea şi deplasarea termică pe parcursul duratei de viaţă a clădirii. Orice strat din învelitoarea clădirii unde nu se obţine continuitatea totală reprezintă un potenţial punct slab.

Straturile de control al vaporilor pentru acoperişuri, pereţi şi podele ajută la reducerea pierderilor de căldură prin convecţie, dar asigură, de asemenea, un control al vaporilor foarte bine proiectat pentru sistemele de aerisire. Atunci când este montat în mod continuu cu toate îmbinările şi orificiile etanşate, un strat de control al vaporilor asigură un control eficient al condensului şi etanşeitate pentru toate tipurile de clădiri. Straturi de control al vaporilor (VCL)

AirGuard® &Accesorii Tyvek®

Straturile de control al vaporilor (VCL) DuPont™ AirGuard® pot avea un rol cheie în îmbunătăţirea eficacităţii izolaţiei termice, pentru a vă ajuta să atingeţi aceste obiective în mod durabil. Când sunt montate corect cu toate îmbinările şi orificiile etanşate, straturile VCL AirGuard® îmbunătăţesc etanşeitatea internă în toate tipurile de clădiri, contribuind la combaterea pierderii de căldură prin convecţie, de ex., scurgerea necontrolată a aerului din interiorul structurii către exterior. Acestea asigură, de asemenea, un control eficient al condensului, pentru a menţine izolaţia şi pereţii uscaţi, în mod fiabil şi durabil. Straturile de control al vaporilor (VCL) şi benzile adezive

DuPontTM AirGuard® vă pot ajuta să etanşaţi aceste goluri şi să îmbunătăţiţi etanşeitatea internă a clădirii. Acestea sunt complet compatibile cu membranele de aerisire Tyvek® şi sunt proiectate pentru durabilitate şi performanţă pe termen lung.  

AirGuard® Smart face un pas înainte, adaptându-i automat permeabilitatea la vapori atunci când nivelurile de umiditate se schimbă. A fost special conceput pentru toate tipurile de clădiri noi, dar este, de asemenea, foarte recomandat pentru proiectele de renovare care presupun izolaţia peste grinzi.

PRODUSE ŞI SERVICII DUPONT

INFORMAŢII ŞI SUGESTII