Construcţie de acoperiş înclinat, rece

Construcţie de acoperiş înclinat, rece

Membranele Tyvek® şi AirGuard® reduc la minimum condensul interstiţial şi de suprafaţă în construcţiile de acoperiş înclinat, rece, contribuind, în acelaşi timp, la asigurarea unei eficienţe energetice optime.

La construcţiile tradiţionale cu acoperiş înclinat, rece, mai multă izolaţie înseamnă adesea şi mai mult condens interstiţial şi de suprafaţă, un pericol care este agravat de precipitaţii şi vânt. Prin urmare, acoperişurile înclinate reci necesită adesea guri de ventilaţie pentru „schimbarea aerului”.  Acestea pot reduce eficienţa termică afectând performanţa izolaţiei din fibre.

Membranele Tyvek® sunt special concepute pentru a atenua această problemă şi oferă o soluţie holistică pentru construcţiile de acoperişuri reci. Acestea permit vaporilor de apă din spaţiul acoperişului să pătrundă până la spaţiul dintre scândurile de astereală, unde circulaţia naturală a aerului prin acoperiş se dispersează în atmosferă. Acest lucru elimină necesitatea ventilaţiei în izolaţie, un avantaj care este deosebit de important în construcţiile de acoperişuri înclinate, reci. Un sistem neventilat Tyvek® va preîntâmpina nu numai condensul excesiv, ci va oferi şi beneficii semnificative în ceea ce priveşte eficienţa energetică.

Ca strat secundar de evacuare a apei, membranele Tyvek® asigură, de asemenea, o barieră care reduce la minimum sarcina pe care vântul o exercită asupra plăcilor de ardezie şi ţiglelor şi ajută la menţinerea zăpezii viscolite şi a prafului la exteriorul construcţiei de acoperiş.

Tyvek® şi AirGuard® în aplicaţii de acoperişuri înclinate, reci

Izolaţia se montează la nivelul grinzilor, cu un spaţiu rece în pod (mansardă) între izolaţie şi substratul al învelitorii. De obicei, izolaţia cu căptuşeală se aşează între şi peste grinzile plafonului.

Tyvek® şi AirGuard® în aplicaţii de mansarde

Construcţiile de mansarde utilizează adesea o combinaţie de construcţii de acoperişuri calde şi reci, cu diferite tipuri de izolaţie. Zonele reci ale acoperişurilor includ izolaţie din fibre permeabilă la vapori (de ex. căptuşeală cu vată minerală); zonele înclinate ale plafonului includ izolaţii din plăci rigide cu celule închise sau cu dos din folie, majoritatea fiind foarte rezistente la vapori. Această variaţie a rezistenţei la vapori poate crea un dezechilibru în ceea ce priveşte circulaţia vaporilor. Pentru a remedia acest aspect, recomandăm montarea unui strat de control al vaporilor (VCL), cum ar fi DuPontTM AirGuard®Sd5, sub izolaţia cu căptuşeală permeabilă la vapori.

 

PRODUSE ŞI SERVICII DUPONT

INFORMAŢII ŞI SUGESTII