Construcţie de acoperiş înclinat, cald

Construcţie de acoperiş înclinat, cald

Când sunt utilizate la acoperişuri, membranele Tyvek® şi AirGuard® asigură o protecţie optimă a izolaţiei termice şi reduc riscul de condens interstiţial, sporind eficienţa energetică a clădirii.

Datorită rolului lor de aerisire, membranele Tyvek® oferă avantaje faţă de substraturile impermeabile tradiţionale pentru acoperişuri, utilizate de obicei în construcţiile de acoperişuri înclinate, calde, reducând riscul de condens interstiţial din construcţiile de acoperişuri.

Membranele Tyvek® sunt special concepute pentru a reduce la minimum condensul interstiţial şi elimină necesitatea ventilaţiei în izolaţie, oferind o soluţie holistică pentru construcţiile de acoperişuri înclinate, calde, eficiente din punct de vedere energetic. Acestea permit vaporilor de apă din spaţiul acoperişului să pătrundă până la spaţiul dintre scândurile de astereală, unde circulaţia naturală a aerului prin acoperiş se dispersează în atmosferă. Capacitatea membranelor Tyvek® de a asigura acest control al condensului elimină necesitatea de ventilaţie între substratul şi izolaţie, îmbunătăţind eficienţa energetică generală a construcţiei.

Ca strat secundar de evacuare a apei, membranele Tyvek® asigură, de asemenea, o barieră care reduce la minimum sarcina pe care vântul o exercită asupra plăcilor de ardezie şi ţiglelor şi ajută la menţinerea zăpezii viscolite şi a prafului la exteriorul construcţiei de acoperiş.

Tyvek® şi AirGuard® în aplicaţii de acoperişuri calde

În acest caz, izolaţia este montată la nivelul grinzilor, folosindu-se o izolaţie rigidă şi/sau semi-rigidă. În mod ideal, izolaţia este poziţionată într-un strat continuu deasupra grinzilor, astfel încât structura acoperişului să fie într-un mediu „cald”. Totuşi, anumite specificaţii ale acoperişurilor pot presupune montarea izolaţiei peste, între sau sub grinzi sau chiar o combinaţie a acestor trei variante.

Tyvek® şi AirGuard® în aplicaţiile de mansarde

Construcţiile de mansarde utilizează frecvent o combinaţie de construcţii de acoperişuri calde şi reci, cu diferite tipuri de izolaţie. Zonele reci ale acoperişurilor includ izolaţie din fibre permeabilă la vapori (de ex. căptuşeală cu vată minerală); zonele înclinate ale plafonului includ izolaţii din plăci rigide cu celule închise sau cu dos din folie, majoritatea fiind foarte rezistente la vapori. Această variaţie a rezistenţei la vapori poate crea un dezechilibru în ceea ce priveşte circulaţia vaporilor. Pentru a remedia acest aspect, recomandăm montarea unui strat de control al vaporilor (VCL),  din gama de produse DuPontTM AirGuard® sul izolaţia cu căptuşeală permeabilă la vapori.

 

PRODUSE ŞI SERVICII DUPONT

INFORMAŢII ŞI SUGESTII