Declarație cu privire la confidențialitate

rev. 1 iunie 2019

DuPont de Nemours, Inc. și afiliații săi („DuPont”) sunt atenți la problemele de confidențialitate și doresc ca dumneavoastră să fiți familiarizați cu modul în care colectăm, utilizăm și dezvăluim informații. Împreună cu Informaţiile globale privind Politica de confidenţialitate DuPont, această Declarație cu privire la confidențialitate descrie practicile DuPont legate de informațiile colectate prin intermediul site-ului web sau a aplicației mobile deținute și controlate de DuPont, de pe care accesați această Declarație cu privire la confidențialitate (respectiv, „Site-ul” și „Aplicația”), precum și offline, atunci când astfel de notificări sunt cerute de lege. Prin furnizarea Informațiilor cu caracter personal către DuPont, sunteți de acord cu termenii și condițiile acestei Declarații cu privire la confidențialitate.

Dacă aplicați la un post prin intermediul site-ului, modul de utilizare al Informațiilor cu caracter personal furnizate prin intermediul Centrului de Cariere va respecta Notificarea DuPont cu privire la confidențialitate pentru candidați.

INFORMAȚII CU CARACTER PERSONAL

Informații cu caracter personal colectate de DuPont

„Informațiile cu caracter personal” sunt informațiile care vă identifică pe dumneavoastră ca persoană sau vă sunt asociate ca persoană identificabilă.

Informațiile cu caracter personal includ:

 • Nume;
 • Adresa poștală (inclusiv adresa de facturare și livrare);
 • Număr de telefon sau fax;
 • Adresă de e-mail;
 • Număr card de credit și debit;
 • Cod fiscal atribuit în calitate de vânzător sau client ;
 • Număr de identificare național, de exemplu numărul de asigurări sociale;
 • Număr de identificare emis de companie;
 • Data nașterii;
 • Informații financiare furnizate atunci când depuneți o cerere de creditare;
 • Informații bancare, precum numărul de cont și codul SWIFT;
 • Parole și întrebări/răspunsuri de securitate;
 • Istoricul achizițiilor.

DuPont colectează Informații cu caracter personal atunci când participați la diferite oportunități pe care le oferim, de exemplu:

 • Atunci când comandați un produs sau un serviciu, depuneți o cerere de creditare sau faceți o solicitare;
 • Atunci când înregistrați achiziția unui produs;
 • Atunci când prezentați un card de garanție;
 • Atunci când vă înregistrați pentru un abonament, forumuri de tehnologie sau alte mijloace de comunicare prin intermediul Site-ului sau Aplicației;
 • Atunci când participați la un concurs, promoție, loterie, sondaj sau alte promoții;
 • Atunci când contribuiți la un blog sau la un forum;
 • Atunci când facem sondaje de piață, când ne întâlniți la expoziții sau alte evenimente.

Avem nevoie să colectăm Informațiile cu caracter personal pentru a vă putea furniza serviciile și produsele solicitate. Dacă nu ne furnizați informațiile solicitate, este posibil să nu vă putem pune la dispoziție Serviciile. Dacă ne dezvăluiți, nouă sau furnizorilor noștri de servicii, Informații cu caracter personal aparținând altor persoane, în legătură cu Serviciile, declarați că aveți autoritatea de a face acest lucru și de a ne permite să folosim informațiile în cauză în conformitate cu prezenta Declarație cu privire la confidențialitate.

Putem combina Informațiile cu caracter personal pe care le colectăm despre dumneavoastră cu Informații cu caracter personal pe care le furnizați DuPont din alte surse, precum înregistrarea de produse, solicitări sau evenimente de marketing. Atât timp cât vor fi combinate, vom folosi aceste Informații cu caracter personal în conformitate cu prevederile prezentei Declarații cu privire la confidențialitate.

Cum utilizăm Informațiile cu caracter personal

Noi și furnizorii noștri de servicii folosim Informațiile cu caracter personal în vederea desfășurării activității, inclusiv pentru:

 • Realizarea achizițiilor dumneavoastră și oferirea de răspunsuri la cererile și solicitările dumneavoastră.

o    Procesarea plăților dumneavoastră, livrarea comenzii, comunicarea în legătură cu achizițiile și furnizarea serviciilor de asistență clienți necesare.

o    Trimiterea informațiilor importante referitoare la Site sau Aplicație, la modificări ale termenilor, condițiilor și politicilor DuPont și/sau alte informații administrative.

o    Facilitarea comunicării și interacțiunii cu alte persoane prin intermediul Site-ului sau Aplicației (de exemplu prin intermediul unui blog, forum, funcție de mesagerie sau de discuții, profil sau alt tip de rețele sociale). Prin utilizarea acestor funcții, declarați DuPont că aveți dreptul de a utiliza și furniza DuPont numele prietenului dumneavoastră, adresa de e-mail și informațiile referitoare la contul de pe rețeaua socială folosită.

Vom desfășura aceste activități în vederea gestionării relației contractual cu dumneavoastră și/sau pentru a respecta o obligație legală.

 • Trimiterea de alerte pe e-mail, mesaje text și alte tipuri de comunicări scrise sau electronice.

Vom desfășura aceste activități în vederea gestionării relației contractual cu dumneavoastră și/sau pentru a respecta o obligație legală.

 • Personalizarea experienței, prin prezentarea de produse și oferte optimizate pentru dumneavoastră.

o    A vă înțelege mai bine și a personaliza interacțiunile cu dumneavoastră.

o    A vă trimite comunicări de marketing care v-ar putea interesa, inclusiv informații despre expoziții.

Vom desfășura această activitate cu consimțământul dumneavoastră sau în cazul în care avem un interes legitim.

 • A vă permite să vă înscrieți la concursuri, forumuri de tehnologie și alte activități.

o    A vă permite să participați la loterii, concursuri și alte promoții similare și să gestionați aceste activități. Unele dintre aceste activități pot avea reguli suplimentare, care pot include informații suplimentare despre modul în care utilizăm și dezvăluim Informațiile dumneavoastră cu caracter personal. De aceea, vă sugerăm să citiți cu atenție aceste reguli.

o    A vă permite să vă înregistrați și să participați la forumuri de tehnologie și alte evenimente organizate de DuPont.

Vom folosi în acest mod Informațiile dumneavoastră cu caracter personal în vederea gestionării relației contractuale cu dumneavoastră sau cu consimțământul dumneavoastră.

 • Îndeplinirea obiectivelor de afaceri ale DuPont.

o    Pentru analize de date, audituri, cercetare și dezvoltarea de noi produse, îmbunătățirea site-ului web DuPont, îmbunătățirea serviciilor DuPont, organizarea evenimentelor de marketing și identificarea tendințelor de utilizare.

Vom desfășura aceste activități în vederea gestionării relației contractuale cu dumneavoastră, pentru a respecta o obligație legală, a stabili eficiența activităților de marketing și/sau pentru că avem un interes legitim în acest sens.

De asemenea, putem utiliza Informațiile cu caracter personal în măsura în care considerăm că este necesar sau adecvat: (a) pentru a respecta legislația aplicabilă, inclusiv legi din afara țării dumneavoastră de rezidență; (b) pentru a respecta procedurile legale; (c) pentru a răspunde cererilor făcute de autoritățile publice și guvernamentale, inclusiv cele din afara țării dumneavoastră de rezidență; (d) pentru a pune în aplicare termenii și condițiile DuPont; (e) pentru a proteja operațiunile DuPont; (f) pentru a proteja drepturile, confidențialitatea, siguranța sau proprietatea DuPont, pe dumneavoastră sau alte persoane; și (g) pentru a permite DuPont să acționeze în baza căilor de atac disponibile sau să limiteze posibile daune.

Cum sunt dezvăluite Informațiile cu caracter personal

Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi dezvăluite:

Atât DuPont de Nemours, Inc. cât și afiliatul local cu care interacționați sunt responsabili de gestionarea Informațiilor cu caracter personal folosite în comun.

 • Furnizorilor de servicii terți DuPont.

Acești terți furnizează servicii precum găzduire web, analiză de date, procesarea plăților, îndeplinirea comenzilor, distribuția produselor, asigurarea infrastructurii, servicii IT, asistență clienți, servicii de livrare a e-mailurilor, procesarea cardurilor de credit, servicii de audit și alte servicii similare care le permit să furnizeze servicii.

 • Terților precum agenți, comercianți și distribuitori, pentru a facilita vânzarea și distribuția produselor și serviciilor DuPont. În această categorie pot intra comunicări de marketing conforme cu preferințele dumneavoastră.
 • Sponsori terți ai loteriilor, concursurilor și altor promoții similare.
 • Unui terț care vă poate oferi servicii de creditare pentru achiziționarea produselor sau serviciilor oferite de DuPont.
 • Pentru a vă identifica în fața celor cărora le trimiteți mesaje prin intermediul Site-ului.
 • Unui terț, în cazului reorganizării, fuziunii, vânzării, asocierii în participațiune, cesiunii, transferului sau altei metode de gestionare a tuturor sau al unei părți din activitatea, activele sau acțiunile DuPont, inclusiv în cazul unei proceduri de faliment sau al altora similare.
 • Terților, în legătură cu activități de licențiere, dezvoltare comună sau alte acorduri similare.
 • De către dumneavoastră, atunci când folosiți caracteristici ale unui Site sau ale unei Aplicații DuPont care oferă oportunitatea de a interacționa cu DuPont sau cu alte persoane (de exemplu un blog, forum, funcție de mesagerie sau de discuții, profil sau alt tip de rețele sociale).  

Atunci când folosiți aceste caracteristici, trebuie să țineți seama de faptul că orice informații furnizate, inclusiv numele, locația și adresa de e-mail pot fi disponibile public. Nu suntem responsabili pentru informațiile pe care alegeți să le dezvăluiți prin intermediul acestor caracteristici și vă recomandăm cu insistență să nu dezvăluiți Informații cu caracter personal sensibile (precum informații despre sănătate sau cardul de credit) prin intermediul acestor caracteristici. Dacă folosiți aceste caracteristici, Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot rămâne pe Site sau în Aplicație chiar și după ce întrerupeți utilizarea Site-ului sau Aplicației.

De asemenea, putem dezvălui Informațiile cu caracter personal în măsura în care considerăm că este necesar sau adecvat: (a) pentru a respecta legislația aplicabilă, inclusiv legi din afara țării dumneavoastră de rezidență; (b) pentru a respecta procedurile legale; (c) pentru a răspunde cererilor făcute de autoritățile publice și guvernamentale, inclusiv cele din afara țării dumneavoastră de rezidență; (d) pentru a pune în aplicare termenii și condițiile DuPont; (e) pentru a proteja operațiunile DuPont; (f) pentru a proteja drepturile, confidențialitatea, siguranța sau proprietatea DuPont, pe dumneavoastră sau alte persoane; și (g) pentru a permite DuPont să acționeze în baza căilor de atac disponibile sau să limiteze posibile daune.

ALTE INFORMAȚII

Alte informații pe care le colectăm

„Alte informații” reprezintă orice informații care nu vă identifică pe dumneavoastră ca persoană sau nu vă sunt asociate ca persoană identificabilă.

Alte informații includ:

 • Informații despre browser;
 • Informații colectate prin intermediul modulelor cookie, pixelilor invizibili și altor tehnologii;
 • Informații demografice și alte informații furnizate de dumneavoastră;
 • Informații agregate;
 • Locația fizică.

Cum colectăm Alte informații

DuPont și furnizorii de servicii terți DuPont pot colecta Alte informații în diferite moduri, inclusiv:

 • Prin intermediul browser-ului sau dispozitivului dumneavoastră.

Anumite informații sunt colectate de majoritatea browserelor și dispozitivelor, cum ar fi adresa Media Access Control (MAC), tipul de computer, rezoluția ecranului, versiunea sistemului de operare, producătorul dispozitivului și modelul, tipul și versiunea de browser de internet.

 • Atunci când utilizați o Aplicație.

Atunci când descărcați și folosiți o Aplicație, noi și furnizorii noștri de servicii putem monitoriza și colecta datele privind utilizarea Aplicației, precum locația dumneavoastră sau data și ora la care Aplicația de pe dispozitivul dumneavoastră accesează serverele noastre, precum și ce informații și fișiere au fost descărcate folosind Aplicația, pe baza numărului de identificare a dispozitivului dumneavoastră.

·         Atunci când folosiți o Aplicație, un dispozitiv sau vehicul conectat, inclusiv vehicule aeriene fără pilot.

Locația fizică a dispozitivului dumneavoastră precum și data și ora asociate acestuia sunt colectate prin satelit, antenă de telefonie mobilă, semnale Wi-Fi sau alte tehnologii. Putem folosi locația fizică a dispozitivului dumneavoastră pentru a vă oferi servicii și conținut personalizate, bazate pe locație. În anumite cazuri, veți avea posibilitatea de a accepta sau refuza astfel de utilizări și/sau partajarea locației dispozitivului dumneavoastră. Însă, dacă refuzați, există posibilitatea ca noi și/sau partenerii noștri să nu vă putem pune la dispoziție serviciile și conținutul personalizate.

Putem colecta informații despre activitățile dumneavoastră agricole, inclusiv, dar fără a ne limita la, date specifice despre teren, precum coordonatele GPS, tipul de sol, caracteristicile de umezeală, productivitate, produse utilizate, observații agronomice, practici de management și substanțe folosite, precum erbicide, pesticide și fertilizatori.

 • De la dumneavoastră.

Informații precum locația, dar și alte informații, cum ar fi mijloacele preferate de comunicare, sunt colectate atunci când le furnizați voluntar. În afara cazului în care sunt combinate cu Informații cu caracter personal, aceste informații nu vă identifică personal pe dumneavoastră sau pe alți utilizatori ai Site-ului sau Aplicației.

 • Prin agregarea informațiilor.

Informațiile cu caracter personal agregate nu vă identifică personal pe dumneavoastră sau pe alți utilizatori ai Site-ului sau Aplicației. De exemplu, putem utiliza Informații cu caracter personal pentru a calcula procentajul de utilizatori DuPont care au un anumit prefix telefonic.

Vă rugăm citiți Politica noastră privind modele cookie pentru a afla cum folosim noi și furnizorii noștri de servicii modulele cookie și alte tehnologii de monitorizare similare, inclusiv pentru a vă oferi publicitate în funcție de interesele dumneavoastră.

Cum utilizăm și divulgăm Alte informații

Deoarece aceste Alte informații nu vă identifică personal, putem folosi și dezvălui aceste Alte informații în orice scop. Dacă, în conformitate cu legislația aplicabilă, trebuie să tratăm aceste Alte informații ca Informații cu caracter personal, atunci acestea vor fi utilizate și dezvăluite în scopurile în care utilizăm Informațiile cu caracter personal, așa cum este detaliat în prezenta Declarație cu privire la confidențialitate.

În unele situații, este posibil să combinăm Alte informații cu Informațiile cu caracter personal, cum ar fi combinarea numelui dumneavoastră cu locația geografică. În cazul în care combinăm Alte informații cu Informații cu caracter personal, de exemplu atunci când combinăm informații furnizate la înregistrare cu Alte informații pentru a oferi marketing personalizat, informațiile combinate vor fi tratate de DuPont ca Informații cu caracter personal.

ADRESE IP

„Adresa IP” este un număr atribuit automat computerului pe care îl utilizați de către Furnizorul de servicii de internet (ISP).

Cum colectăm Adresele IP

Adresă IP este identificată și înregistrată automat în fișierele cu jurnalele serverului DuPont de fiecare dată când un utilizator vizitează Site-ul, împreună cu data și ora vizitei și cu paginile care au fost vizitate. Colectarea Adreselor IP este o practică standard pe internet și este realizată automat de numeroase site-uri web.

Cum utilizează și dezvăluie DuPont Adresele IP

DuPont utilizează Adresele IP pentru a calcula nivelurile de utilizare a Site-ului, contribui la diagnosticarea problemelor cu serverul, administra Site-ul și prezenta conținut care este particularizat pentru țara dumneavoastră. De asemenea, putem utiliza și dezvălui Adrese IP în toate scopurile în care utilizăm și dezvăluim Informații cu caracter personal. Rețineți că tratăm Adresele IP, fișierele cu jurnalele serverului și informațiile asociate ca Alte informații, cu excepția cazului în care ni se cere să procedăm altfel în baza legilor în vigoare.

SITE-URI TERȚE

Această Declarație cu privire la confidențialitate nu tratează, iar noi nu suntem responsabili pentru, confidențialitatea, informațiile sau alte practici ale terților, inclusiv ale terților care operează orice site pentru care Site-ul sau Aplicația conține un link. Includerea unui link pe Site sau în Aplicație nu implică garantarea site-ului respectiv de către DuPont. Nu suntem responsabili pentru colectarea, utilizarea, dezvăluirea informațiilor sau politicile ori practicile de securitate ale niciunui dezvoltator de aplicații, furnizor de aplicații, furnizor de platforme pentru rețele sociale, furnizor de sistem de operare, furnizor de servicii wireless sau producător de dispozitive, inclusiv în ceea ce privește Informații cu caracter personal pe care le dezvăluiți altor organizații prin intermediul sau în legătură cu Aplicațiile.

FĂRĂ MONITORIZARE

În prezent, DuPont nu răspunde la semnalele de tip „fără monitorizare” transmise de browsere.

SECURITATE

DuPont aplică măsuri organizaționale, tehnice și administrative rezonabile pentru a proteja Informațiile cu caracter personal controlate de DuPont. Din păcate, nu putem garanta siguranță 100% pentru nicio transmisie de date prin Internet sau prin intermediul unui sistem de stocare a datelor. Dacă suspectați sau aveți motive să suspectați că interacțiunea dumneavoastră cu DuPont nu mai este sigură, vă rugăm să ne anunțați imediat, folosind mijloacele descrise în secțiunea „Date de contact DuPont” de mai jos.

OPȚIUNI ȘI ACCES

Opțiunile dumneavoastră privind utilizarea și dezvăluirea de către DuPont a Informațiilor cu caracter personal

DuPont vă oferă numeroase opțiuni privind modul în care utilizăm și dezvăluim Informațiile dumneavoastră cu caracter personal în scopuri de marketing. Puteți contacta Centrul de gestionare a solicitărilor pentru a renunța la primirea pe viitor a mesajelor electronice de marketing. De asemenea, ne puteți solicita să nu împărtășim cu terți neafiliați Informațiile dumneavoastră cu caracter personal, în scopuri de marketing.

Vom încerca să îndeplinim solicitarea (solicitările) dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil. Vă rugăm țineți cont de faptul că dacă renunțați la primirea mesajelor de marketing trimise de DuPont, există posibilitatea să vă trimitem în continuare mesaje administrative importante. Nu puteți renunța la primirea mesajelor administrative.

Cum puteți accesa, modifica sau înlătura Informațiile dumneavoastră cu caracter personal

Dacă doriți să solicitați revizuirea, corectarea, actualizarea, înlăturarea sau ștergerea ori să obiectați, să restricționați sau să limitați în orice alt mod utilizarea de către DuPont a Informațiilor dumneavoastră cu caracter personal furnizate anterior DuPont, sau dacă doriți să solicitați primirea unei copii electronice a Informațiilor dumneavoastră cu caracter personal în vederea transmiterii acestora către o altă companie (în măsura în care beneficiați de dreptul de portabilitate a datelor conform legislației în vigoare) vă rugăm contactați Centrul de gestionare a solicitărilor.

Precizați clar în solicitare ce informație doriți să fie modificată, dacă doriți înlăturarea Informațiilor dumneavoastră cu caracter personal dintr-o bază de date DuPont sau specificați limitele pe care doriți ca DuPont să le aplice în utilizarea Informațiilor dumneavoastră cu caracter personal. Vom încerca să îndeplinim solicitarea dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil.

PERIOADA DE PĂSTRARE

Vom păstra Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pe perioada necesară pentru atingerea obiectivelor descrise în prezenta Declarație cu privire la confidențialitate, cu excepția cazului în care legea impune sau permite o perioadă de păstrare mai mare.

Criteriile folosite pentru a stabili perioadele de păstrare includ:

·         Perioada în care avem o relație continuă cu dumneavoastră și vă furnizăm serviciile solicitate;

·         Existența unei obligații legale pe care trebuie să o respectăm (de exemplu, anumite legi prevăd faptul că trebuie să păstrăm evidențele tranzacțiilor dumneavoastră o anumită perioadă de timp înainte de a le șterge); sau

·         Oportunitatea păstrării în contextul poziției noastre legale (de exemplu legile aplicabile referitoare la prescripție, litigii sau investigații legate de reglementări).

UTILIZAREA SITE-ULUI DE CĂTRE COPII

DuPont este dedicat protejării nevoilor de confidențialitate ale copiilor și încurajăm părinții și tutorii să aibă un rol activ în activitățile online ale copiilor. DuPont nu promovează Site-ul și Aplicația copiilor cu vârsta sub șaisprezece (16) ani și nu colectează cu bună știință Informații cu caracter personal de la copii cu scopul de a vinde produse sau servicii. DuPont este implicată în programe educaționale de calitate, de exemplu pentru conștientizare în domeniul științei și mediului, susținând școlile și comunitățile.

TRANSFER TRANSFRONTALIER

Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi stocate şi procesate în orice ţară unde avem sedii sau unde am contractat furnizori de servicii, inclusiv în Statele Unite, unde pot exista reguli de protecție a datelor diferite de cele din țara dumneavoastră.

Dacă vă aflați în Spațiul Economic European (SEE): Unele țări care nu fac parte din SEE au primit aprobare din partea Comisiei Europene (CE) ca având un nivel adecvat de protecție a datelor, în conformitate cu standardele SEE (consultați lista completă a țărilor). Pentru transferuri din SEE către țări care nu sunt considerare corespunzătoare, am implementat măsuri adecvate, precum clauze contractuale standard adoptate de CE pentru protecția Informațiilor dumneavoastră cu caracter personal. Pentru a obține o copie a acestor măsuri, ne puteți contacta folosind „Datele de contact DuPont” (vedeți mai jos).

INFORMAȚII SENSIBILE

Vă rugăm nu trimiteți DuPont și nu dezvăluiți Informații cu caracter personal sensibile (de exemplu informații referitoare la originea rasială sau etnică, opinii politice, religie sau alte credințe, sănătate, cazier sau apartenența la un sindicat) pe sau prin intermediul Site-ului sau Aplicației sau în orice alt mod, având ca destinatar DuPont.

ACTUALIZĂRI LA ACEASTĂ DECLARAȚIE CU PRIVIRE LA CONFIDENȚIALITATE

Este posibil să modificăm această Declarație cu privire la confidențialitate. Consultați legenda cu „ULTIMA ACTUALIZARE” din partea de sus a paginii, pentru a vedea când a fost revizuită ultima dată această Declarație cu privire la confidențialitate. Orice modificări asupra acestei Declarații cu privire la confidențialitate vor intra în vigoare atunci când publicăm Declarația cu privire la confidențialitate pe Site sau în Aplicație. Dacă utilizați Site-ul sau Aplicația în urma acestor modificări înseamnă că acceptați Declarația cu privire la confidențialitate revizuită.

DATE DE CONTACT DUPONT

Dacă aveti întrebări cu privire la această Declaratie cu provire la confidentialitate, contactati-ne folosind formularul online de solicitări cu privire la confidențialitate sau telefonic sau in scris la urmatoarea adresa:

DuPont Contact Center

Bedrijvenlaan 9,
2800, Mechelen,
Belgium

+800-3876-6838

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU SEE

În cadrul SEE, puteți depune o plângere la autoritatea de protecție a datelor din țara sau regiunea dumneavoastră, sau acolo unde are loc o presupusă încălcare a legislației aplicabile de protecție a datelor. O listă cu autoritățile de protecție a datelor este disponibilă pe site-ul web al Comisiei Europene.