Modul de instalare Plantex® GroundGrid®

Plantex_GroundGrid_Green_Path_630x315

 

Aveţi nevoie de 

  • 2 sau 3 lucrători
  • Ace sau stâlpi metalici pentru securizare (temporară)
  • Lopată, greblă
  • Roabă
  • Ruleta (8m lungime)
  • Cuţit sau foarfece
  • Capsator, în cazul în care suprapuneţi 2 sau mai multe grile
  • În zonele întinse se poate utiliza o maşină

Plantex® GroundGrid® este livrat într-un pachet comprimat. Plasaţi grila la punctul de început al zonei. Ancoraţi una dintre margini utilizând 2 sau 3 stâlpi metalici (stâlpii ranforsaţi sunt ideali).

Pas 1:

Odată ancorată, trageţi grila pe o lungime maximă de 8m. În acest moment, lăţimea ar trebui să fie 1,25m.

Asiguraţi-vă că celulele prezintă un model uniform. Apoi ancoraţi grila cu stâlpi la marginea desfăşurată.

Plantex® GroundGrid® poate fi tăiată uşor cu ajutorul unor foarfece sau a unui cuţit ascuţit. Acest lucru presupune că puteţi decupa în jurul copacilor sau obstacolelor sau pentru a-l plasa în zonele cu formă neregulată.

Grilele pot fi aşezate una lângă cealaltă în cazul zonelor întinse. Veţi avea nevoie de stâlpi suficienţi pentru ancorare (4 sau 6 per grilă). Suprapuneţi marginea deschisă a fiecărei Grile.

Ţineţi minte că nu puteţi păşi pe grilă până ce aceasta nu este umplută. În cazul în care acoperiţi o zonă întinsă şi folosiţi o roabă pentru a umple grilele, asiguraţi-vă că aveţi acces la lucru în momentul umplerii. Una din metode o reprezintă umplerea grilelor în momentul aşezării acestora, lăsând celulele cele mai apropiate de suprapunere goale până în momentul plasării celei de-a doua grile.

Dacă utilizaţi un utilaj precum un retroexcavator atunci sunteţi limitaţi de „întinderea“ braţului utilajului.

 

 

 

Pas 2: Ancorarea pe pământ

"Nu este necesară fixarea permanentă a Plantex® GroundGrid® în cazul în care solul este neted; umplutura şi supraîncărcarea vor menţine grila nemişcată. În cazul în care lucraţi pe o pantă mică, fixarea permanentă a grilelor cu ace de siguranţă la intervale regulate este o idee excelentă.

Este important ca grila să rămână mereu în contact cu solul în momentul umplerii pentru a nu permite ridicarea grilei şi pentru a evita astfel scurgerea umpluturii pe sub celule. Plasaţi un stâlp sau o bucată de lemn peste grilă în timpul umplerii şi eliminaţi-le pe parcursul lucrului."

 

Pas 3:  Umplerea

Umpleţi fiecare capăt al grilei cu o mână de pietre concasate pentru a menţine stabilitatea grilei. Grila trebuie să rămână mereu în contact cu solul în momentul umplerii celulelor cu pietrele concasate. Utilizaţi o scândură din lemn peste grilă pentru a vă asigura că aceasta rămâne în contact cu solul.

Utilizaţi un material de umplere corespunzător dimensiunilor celulei. Limitaţi distanţa de umplere la nu cel mult de 1 metru. În momentul utilizării unei roabe sau a unui utilaj, vă rugăm asiguraţi-vă că materialul de umplere nu "ridică" celulele.

Împrăştiaţi materialul de umplere în mod uniform pe suprafaţă şi asiguraţi-vă că fiecare celulă este umplută prin utilizarea unei lopeţi sau greble. 
Atenţie: Pentru a umple celulele utilizaţi numai pietriş zdrobit şi unghiular. Produsele de tip şindrilă măruntă sau blocuri rotunjite pot fi folosite doar ca supraîncărcătură decorativă peste grilă.

Pas 4: Finisajul

Este necesară o supraîncărcătură de meterial peste grilă mai ales în zonele cu trafic precum parcurile de maşini.

Dacă supraîncărcătura are un material diferit faţă de umplutura celulelor atunci asiguraţi-vă că aţi umplut la maximum celulele şi aţi permis stabilizarea. Puteţi utiliza o rolă de mână sau un compactor/vibrator pentru a obţine o comprimare finală a materialului de umplere.

Datorită confecţionării dintr-un material geotextil, marginile Plantex® GroundGrid® sunt foarte subţiri şi implicit nu foarte vizibile. Cu toate acestea, se recomandă întotdeauna mentinerea supraîncărcăturii pentru a proteja marginile zonei de sus de roţile automobilelor.

Garantia noastra nu este valabila daca s-a avut contact cu utilaje si/ sau echipamente pentru care produsele noastre nu sunt adecvate si care au condus la o eventuala degradare a produselor noastre.