Modul de instalare DuPont™ Plantex® Premium

BI_Plantex_Install1_630x315

Pas 1: Pregătiţi solul şi greblaţi - l dacă este nevoie

Asiguraţi-vă că au fost îndepărtate toate buruienile din zona de instalare înainte de aplicarea barierei de combatere a buruienilor Plantex® Premium.

Pas 2: Desfăşuraţi Plantex® Premium

"În cazul zonelor mai mari, încălecaţi Plantex® Premium cel puţin 10 cm pentru a preveni apariţia buruienilor de-a lungul marginilor. Utilizaţi Acele de siguranţă de tip ancoră sau Bio-Cârligele Plantex® pentru a securiza îmbinările. Aplicaţi cel puţin 2 ace pe metru.

În cazul zonelor mari neplantate, securizaţi Plantex® Premium cu pietre sau cu plante noi pentru a vă asigura că nu apare nicio mişcare a materialului pe durata plantării."

Pas 3: Decupaţi un “X” în Plantex® Premium

Utilizând un foarfece sau un cuţit ascuţit, decupaţi deasupra unei plante existente sau în locul în care urmează să plantaţi.
Plasaţi Plantex® Premium cu grijă deasupra plantelor existente sau plantaţi prin material plantele noi.

Pas 4: Acoperirea

Acoperiti Plantex® Premium cu cel putin un strat de 5 cm de mulci ca de exemplu: scoarta de copac, paie, pietris, pietricele decorative sau aschii din lemn etc. Astfel, stratul de mulci trebuie sa acopere intreaga folie impiedicand astfel lumina soarelui sa ajunga la tesatura. Pe de alta parte, stratul de mulci nu ar trebui nici sa fie prea gros pentru a se putea usca in zilele insorite. Astfel se poate preveni descompunerea stratului de mulci (aici se face referire la stratul de mulci format din scoarta de copac, aschii de lemn, paie, etc)

Notă Plantex® Premium trebuie acoperit pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. Plantex® Premium acţionează ca un separator de sol, prevenind amestecarea acoperişului cu solul. Acest lucru presupune că Plantex® Premium necesită mai puţină acoperire decât mulciul. Plantex® Premium este foarte rezistent, uşor şi versatil, dar acoperirea insuficientă cu mulci poate determina o creştere foarte agresivă a buruienilor prin material.

Garantia noastra nu este valabila daca s-a avut contact cu utilaje si/ sau echipamente pentru care produsele noastre nu sunt adecvate si care au condus la o eventuala degradare a produselor noastre.