Construcţii ermetice şi fără condens cu o membrană de control al vaporilor

Un strat AVCL este parte integrantă a învelitorii unei clădiri. Acesta se aplică pe pereţii interiori şi oferă o protecţie esenţială, pentru a ajuta la gestionarea umidităţii şi la controlul circulaţiei aerului. Un strat AVCL eficient trebuie să fie 100% ermetic şi să asigure un control eficient al condensului şi să lucreze, de asemenea, pentru a controla transferul de căldură prin convecţie şi să îmbunătăţească confortul interior.

Deoarece un strat de control al aerului şi al vaporilor (AVCL) împiedică migrarea vaporilor calzi spre suprafeţele exterioare reci unde se condensează în picături de apă, alegerea stratului AVCL potrivit va contribui la crearea unei structuri fără condens, eficientă din punct de vedere termic. Straturile AVCL

AirGuard®: soluţia optimă

DuPont a proiectat membranele de control al vaporilor care funcţionează ca o căptuşeală internă eficientă, pentru a oferi o protecţie sporită. Straturile AVCL AirGuard® menţin aerul cald în interior, acolo unde îi este locul şi împiedică acumularea de condens dăunător şi nesănătos în zona acoperişului. Funcţia lor foarte bine proiectată de control al vaporilor şi etanşeitate înseamnă că pot fi utilizate, de asemenea, atât pentru acoperişuri înclinate calde, cât şi reci, nemaifiind nevoie de sisteme ventilate.

Gama de produse AirGuard® poate optimiza performanţa termică a construcţiilor, oferind valori Sd de rezistenţă la vapori de la ≥ 5 m (AirGuard® Sd5) până la > 2.000 m (AirGuard® Reflective). Combinate cu gama amplă de benzi reflectante Tyvek®, straturile AVCL AirGuard® sporesc performanţa termică a clădirii. De asemenea, acestea îmbunătăţesc semnificativ eficienţa energetică şi contribuie la menţinerea clădirilor calde pe timp de iarnă şi răcoroase în timpul verii, controlând transferul de căldură şi de vapori de apă.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la AirGuard®, vizitaţi secţiunea Întrebări frecvente