Tyvek-UK_Header-UA-6_DAM_DuPont_Tyvek_UV_Facade_1250x328

Sisteme de acoperiri de impermeabilizare

Protecţie durabilă pentru sistemele de acoperiri de impermeabilizare

În cazul în care există un risc de pătrundere a umidităţii prin izolaţie şi straturile interne, se recomandă montarea unei membrane de protecţie în spatele izolaţie.

Sistemele de acoperiri de impermeabilizare diferă faţă de alte construcţii de pereţii, deoarece, deşi membrana este în continuare fixată direct pe structură, aceasta se  află în spatele izolaţiei. Materialul care trebuie specificat depinde de riscul de condens pe această interfaţă, determinat, în principal, de temperatură. 

Protecţia permanentă pentru acoperirile de impermeabilizare, deschise şi ventilate

Acoperirile moderne de impermeabilizare, deschise şi ventilate oferă oportunităţi excelente de proiectare pentru arhitecţi şi constructori deopotrivă. Sistemele de acoperiri de impermeabilizare, deschise şi ventilate sunt expuse permanent la factorii externi, prin urmare, este esenţial să se monteze o membrană secundară, care poate proteja pe termen lung structurile de dedesubt împotriva aerului, a umidităţii şi a radiaţiilor UV.

Concepută special pentru sistemele de înveliri de impermeabilizare cu îmbinări deschise, Tyvek® UV Facade este o membrană de protecţie care poartă marcajul CE pentru aceste aplicaţii - garanţia dvs. de conformitate deplină cu directiva UE exigentă pentru produsele de construcţii.

Trecerea testului de învechire

Pentru a obţine marcajul CE pentru sisteme de acoperiri de impermeabilizare deschise, Tyvek® UV Facade a trebuit să reziste la 5.000 de ore de învechire artificială prin expunere la raze UV, urmate de 90 de zile de expunere la temperaturi de 70°C. Prin comparaţie, cerinţele CE pentru aplicaţii pe pereţi/acoperiş specifică doar 336 de ore de expunere la razele UV.

Tyvek® UV Facade este ermetică la vânt şi la apă, totuşi permeabilă la vapori. Concepută pentru sistemele de acoperiri de impermeabilizare, deschise şi ventilate, din cherestea, metal, piatră şi alte materiale, este extrem de uşoară, flexibilă şi uşor de montat.

Împreună cu straturile de control al vaporilor DuPontTM AirGuard® Sd5 sau Reflective, membranele Tyvek® creează o soluţie complementară de învelitori pentru clădiri, care gestionează umiditatea, este adecvată pentru sistemele de acoperiri de impermeabilizare şi asigură o eficienţă energetică optimă.

Gama noastră completă de accesorii şi benzi DuPont funcţionează perfect cu toate aceste produse, pentru a vă ajuta să obţineţi etanşări mai bune şi o eficienţă energetică şi mai bună.

Recomandari

 • DuPont-Tyvek-differentiation
 • Ă alternativă la pâsla de învelitoare de aerisire multistrat

  Substraturile Tyvek® sunt o alternativă durabilă, eficientă la pâsla de învelitoare, de aerisire, multistrat. Acestea sunt foarte rezistente la temperatură şi la razele UV, după cum se demonstrează într-un program de testare completă a învechirii.

PRODUSE ŞI SERVICII DUPONT

 • Tyvek® Solid Silver

  DuPont™ Tyvek® Solid Silver este o membrană reflectantă de căldură, care poate contribui la îmbunătăţirea eficienţei termice a sistemelor de pereţi, reflectând 88% din căldura radiantă pe timpul verii şi reducând pierderea de căldură prin convecţie în timpul iernii.

 • Tyvek® Housewrap

  DuPont™ Tyvek® Housewrap este o membrană de aerisire la vapori pentru pereţi, care asigură protecţia împotriva umidităţii pentru pereţi din cherestea, oţel şi beton.

 • Tyvek® UV Facade

  DuPont™ Tyvek® UV Facade asigură o protecţie optimă împotriva razelor UV, a vântului şi umidităţii şi reprezintă o opţiune testată pentru utilizarea în sistemele de acoperiri de impermeabilizare deschise.

 • Tyvek® Soft

  Tyvek® Soft este o membrană de aerisire pentru pereţi, rezistentă, uşoară, care este etanşă la vânt, rezistentă la apă şi ideală pentru utilizarea cu sisteme cu cadru din cherestea.

 • AirGuard® Reflective

  DuPont™ AirGuard® Reflective este o barieră internă pentru vapori, cu emisivitate redusă, care, combinată cu un gol de aer, poate îmbunătăţi confortul termic prin reflectarea căldurii radiante cu până la 95% înapoi în clădire.

 • AirGuard® Sd5

  DuPont™ AirGuard® Sd5 este o barieră de control al vaporilor, transparentă, rezistentă, care îmbunătăţeşte etanşeitatea reducând pierderea căldurii prin convecţie şi scurgerile de aer, reducând, de asemenea, la minimum riscul de condens în izolaţia acoperişului şi a pereţilor.

 • Bandă butilică Tyvek®

  Banda butilică DuPont™ Tyvek® asigură o etanşare impermeabilă şi ermetică între membranele de aerisire Tyvek® sau straturile AVCL AirGuard® şi o gamă amplă de materiale.

 • Bandă cu două feţe Tyvek ®

  Banda cu două feţe DuPont™ Tyvek® este o bandă de etanşare complexă, care îmbină toate tipurile de membrane Tyvek® rezultând suprafeţe netede şi etanşează eficient suprapunerile ale membranelor.

 • Bandă metalizată Tyvek®

  Banda metalizată DuPont™ Tyvek® este o bandă de etanşare reflectantă, impermeabilă, cu o singură faţă, care etanşează suprapunerile la acoperişul Tyvek® Enercor®, Tyvek® Reflex şi produsele AVCL DuPont™ AirGuard®.

 • Bandă Tyvek® UV Facade

  Banda Tyvek® UV Facade este o bandă UV cu o singură faţă, care funcţionează în strânsă legătură cu membranele Tyvek® UV Facade, pentru a asigura etanşări durabile peste suprapuneri, orificii şi îmbinări.

 • Bandă acrilică Tyvek®

  Banda acrilică DuPont™ Tyvek® este banda cu o singură faţă ideală pentru lucrările de reparaţie sau pentru o bună etanşare în jurul ferestrelor şi al conductelor. Aceasta asigură o îmbinare puternică, durabilă şi este adecvată pentru utilizarea cu majoritatea produselor Tyvek® şi AirGuard®.

INFORMAŢII ŞI SUGESTII