Implementaţi agricultura durabilă pentru recolte şi mediu

un agricoltore attento ed orgoglioso del proprio lavoro ispeziona il campo di grano prossimo alla raccolta. Con la mano in primo piano accarezza una spiga

Agricultura durabilă are potenţialul de a îmbunătăţi alimentarea cu hrană şi, în acelaşi timp, de a proteja mediul înconjurător. DuPont se angajează să ajute fermierii din România să concretizeze acest potenţial.

Conform estimărilor Naţiunilor Unite, se aşteaptă ca populaţia globală să atingă 9,6 miliarde la nivelul anului 2050. Dar pământul şi resursele planetei — de la apă la teren fertil — sunt resurse finite. Agricultura durabilă este crucială pentru a asigura suficientă hrană pentru populaţia în creştere a planetei.
Cele patru principii DuPont privind durabilitatea
DuPont combină ştiinţa protecției plantelor şi expertiza în aplicare cu informaţiile speciale referitoare la sol, climă şi culturile din România pentru a contribui la crearea unor strategii pentru agricultura durabilă. Printre principiile directoare se numără:

  • Impulsionarea productivităţii: în fiecare an se pierd 20 până la 40 de procente din producţia potenţială de hrană din cauza insectelor, buruienilor sau bolilor. O agricultură mai eficientă, precum şi îmbunătăţiri la nivelul productiilor şi calităţii ne ajută să hrănim mai multe persoane din aceeaşi bază de teren.
  • Protejarea persoanelor şi a mediului: DuPont colaborează strâns cu fermierii pentru a aplica inovaţii globale şi pentru a ajuta cultivatorii locali să crească productivitatea, protejând, în acelaşi timp, speciile folositoare, mediul şi oamenii.
  • Înţelegerea viitorului: DuPont s-a angajat pe termen lung pentru a crea o agricultură durabilă. Ne-am angajat să cheltuim 10 miliarde de dolari pe cercetare şi dezvoltare şi pe crearea de 4.000 de produse, concentrându-ne pe îmbunătăţirea securităţii alimentare şi pe durabilitate în agricultură până în anul 2020. Dincolo de laborator, planificăm să facilităm 2 milioane de contacte cu tineri din întreaga lume pentru a transmite cunoştinţe despre securitatea alimentară. Şi ne angajăm să îmbunătăţim viaţa pentru cel puţin 3 milioane de fermieri şi pentru comunităţile rurale locale prin acţiune şi investiţii care să întărească sistemele agricole.
  • Câştigarea încrederii: depunem eforturi, prin transparenţă şi comunicare, pentru a câştiga încrederea tuturor celor implicaţi. În 2012, DuPont se mândreşte cu nominalizarea în Indexul de durabilitate Dow Jones, care urmăreşte performanţele liderilor mondiali în domeniul durabilităţii, cotaţi la bursă.

Putem hrăni lumea împreună.
Viziunea noastră pentru o agricultură durabilă se concentrează pe colaborarea cu fermierii, distribuitorii, autoritățiile şi alte părţi interesate din România şi din întreaga lume, pentru a asigura că soluţiile DuPont Protecţia Plantelor ajută la furnizarea unor soluţii optime pentru a acoperi cererile de hrană, fibre şi combustibil, conservând, în acelaşi timp, resurse naturale preţioase.

Şi toate acestea pentru că DuPont crede că răspunsurile la problemele implicate de hrănirea unei populaţii în creştere pot fi găsite doar prin colaborare. Împreună, putem crea o lume care creşte durabil, pentru generaţiile prezente şi viitoare.

 

Informaţiile furnizate în acest website au caracter orientativ. Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.
Sursă: United Nations, World Population Prospects: The 2012 Revision, New York: 13 iunie 2013.