Protejaţi-vă recoltele de pesticidele contrafăcute şi ilegale

un agricoltore constata personalmente I problemi causati dall' incauto impiego di agrofarmaci contraffatti

DuPont contribuie la nivel de industrie pentru a împiedica pesticidele contrafăcute şi ilegale să ajungă pe terenurile fermierilor.

Ne angajăm să lucrăm cu distribuitori, autorități şi reprezentanţi ai sistemului juridic din România pentru a-i ajuta pe fermieri să identifice, să achiziţioneze şi să utilizeze produse originale DuPont pentru a obţine recolte mai bune, de calitate superioară, profituri mari şi implicit o viață mai bună.

Informaţi-vă despre diferenţe
Pentru a combate pesticidele contrafăcute şi ilegale, este important să ştiţi că:

  • Produsele contrafăcute sunt ambalate de cele mai multe ori astfel încât să arate precum produsele DuPont. Dar este probabil ca ingredientele efective să nu aibă cu nimic de-a face cu produsul original DuPont.
  • Deşi produsele ilegale nu arată precum produsele DuPont, utilizează numele. Încă o dată, ingredientele sunt diferite fata de cele din produsele originale DuPont.

Un lucru pe care îl au în comun pesticidele contrafăcute şi ilegale: pot conţine ingrediente necunoscute, netestate, care le pot face mai puţin eficiente şi, de asemenea, dăunătoare pentru cultura dumneavoastră. În unele cazuri, acestea pot fi şi periculoase - punând în pericol siguranţa dumneavoastră, a muncitorilor şi a mediului.

Protejăm mai mult decât recoltele
Adesea, pesticidele contrafăcute şi ilegale sunt produse în fabrici fără procese şi controale corespunzătoare. Aceasta poate însemna că nu există teste de calitate pentru a asigura că ingredientele chimice sunt eficiente şi respectă reglementările locale şi globale pentru a proteja sănătatea şi siguranţa persoanelor şi pentru a reduce impactul asupra mediului.

Din păcate, aceasta este o problemă din ce în ce mai mare în România şi în întreaga lume. De exemplu, în Europa, agenţia de aplicare a legii Europol a estimat că aproape un sfert din pesticidele vândute în unele ţări europene sunt contrafăcute sau ilegale.

Eforturile depuse de DuPont
DuPont a iniţiat programul Global Anti-Counterfeit în 2003 pentru a proteja partenerii nostri de distributie precum şi fermierii, de pesticidele contrafăcute. Parte a unui efort mai mare, la nivel de industrie care implică colaborarea la nivel global şi local este efortul de a împiedica produsele neconforme să afecteze comunitatea agricolă.

Ne-am concentrat pe îmbunătăţirea protejării canalelor de distribuţie şi a fermierilor din România, prin contacte cu autorităţile competente, prin comunicare susţinută, pentru a contribui la conştientizarea problemei.
De asemenea, aceste eforturi utilizează tehnologia avansată împotriva contrafacerii, precum sistemul de urmărire a produsului DuPont™ Traceology® şi etichetele de securitate Izon® cu hologramă 3-D, precum şi un număr de tehnologii suplimentare.

Şase paşi pentru achiziţionarea de produse originale pentru protecţia plantelor în România,

Dacă respectaţi câteva reguli simple, puteţi ajuta la reducerea şanselor de a cumpăra produse contrafăcute.

  1. Cumpăraţi doar de la distribuitori sau magazine autorizate. Nu cumpăraţi niciodată de la surse mobile (motocicletă, camionetă, camion etc).
  2. Solicitaţi o factură cu produsul confirmat de marca comercială (sau numele de marcă al produsului) listată clar şi cu menţiunea cantităţii achiziţionate. Dacă pe factură se află numele unui alt produs decât cel livrat, cereţi o factură nouă sau returnaţi produsul.
  3. Feriţi-vă de preţurile foarte mici. Dacă oferta este prea bună pentru a fi adevărată, probabil că aşa şi este.
  4. Evitaţi etichetele parţiale sau incomplete, un semn des întâlnit al unui produs ilegal. Eticheta trebuie să fie în limba română.
  5. Dacă un produs pare suspect, contactaţi furnizorul sau reprezentanţa producătorului. Dacă este vorba de un produs DuPont, puteţi contacta reprezentanţa DuPont. Nu utilizaţi produse în legătură cu care aveţi dubii şi raportaţi-le imediat autorităţilor.
  6. În ceea ce priveşte produsele DuPont, cereţi furnizorului să vă spună cum să căutaţi codul punctelor din etichetele de securitate cu hologramă Izon® de pe produsele originale DuPont pentru protecţia plantelor. Prin intermediul unui apel telefonic, puteţi verifica şi codul de apel telefonic de pe ambalajul DuPont.
    Sursă: Europol, Growth in Counterfeit and Other Illegal Pesticides Across Europe, Haga: noiembrie 2011.

Informaţiile furnizate în acest website au caracter orientativ. Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.